Lillsmurfen berättar

Wednesday, April 06, 2011


Nu har jag precis kollat på ett program som heter Primo Paolo. Där gjordes en efterrätt som såg så himla god ut. Jag blev jättenyfiken på den & funderar på om jag faktiskt ska ge mig på att göra den. Jag vill väldigt gärna dela med mig av receptet. Pajen som jag är nyfiken på att göra heter Crostata con frutta fresca - Dessertpaj med färska frukter

Här är receptet:

Crostata con frutta fresca - Dessertpaj med färska frukter
God paj som passar födelsedags eller morsdagfikat. Eller egentligen alla fikor.

Antal portioner: 8 Ingredienser
Pajdeg
3.5 3.5 dl vetemjöl
2 2 st äggulor
1 1 dl socker
125 125 g smör eller margarin, rumstempererat
0.5 0.5 tsk bakpulver
1 1 st citron, rivet skal
1 1 nypa salt

Citronkräm
0.5 0.5 l mjölk
2.5 2.5 dl socker
3 3 st äggulor
3.5 3.5 msk mjöl
0.5 0.5 tsk vaniljsocker
1 1 st citron, skal

Dekor, färska mogna frukter, t.ex:
2 2 st nektariner eller aprikoser, klyftor
3 3 st kiwi, skivade
5 5 st körsbär, delade urkärnade

Gör så här:

1. Pajdeg: Häll mjölet på en arbetsyta och gör en grop i mitten. Kläck äggen i gropen och häll i socker, smör skuret i bitar, bakpulver, rivet citronskal och en nypa salt. Arbeta snabbt ihop till en deg (kan göras i matberedare). Låt degen vila i 30 minuter i kylskåp.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Citronkräm: Skala den gula delen av citronskalet med en potatisskalare eller med en vass kniv. Blanda mjölk, socker, äggulor, mjöl som tillsätts lite i taget, vanillinsocker och citronskal i en kastrull. Räkna citronskalen, för att hålla reda på att alla skal följer med när de ska plockas ur den färdiga krämen. Ställ kastrullen på låg värme och låt krämen sjuda. Rör oavbrutet tills krämen tjocknat. Ta bort kastrullen från värmen, plocka upp citronskalen och låt krämen kallna. Rör om då och då.

4. Smörj en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant.

5. Stjälp upp degen på en mjölad arbetsyta. Kavla ut och täck formens botten och kant med degen. Nagga pajbotten med en gaffel.

6. Grädda pajen, på nedersta falsen i ugnen i cirka 30 minuter. Låt pajen kallna.

7. Fyll pajbotten med citronkrämen och garnera med frukterna.

Om du skulle vara intresserad att göra flera av dessa godsaker så kan du alltid gå in & kolla på http://www.recept.nu/

Det var allt för idag. Jag kommer med mera godsaker i min blogg framöver:)

Lycka till med bakandet & en smaklig måltid!

//Johanna

1 Comments:

  • At 12:59 AM, Anonymous Hanna said…

    Oj vad den såg god ut! Jag måste nog oxå testa den :)

     

Post a Comment

<< Home